A Facebook ismét túlszárnyalta még saját terveit is. A social media óriás az elmúlt negyedévben 7,01 milliárd dollár bevételt könyvelt el, aktív felhasználóinak száma pedig eléri az 1,79 milliárdot.

mark-zuckerberg

2015-ben a Facebook a harmadik negyedévben 4,5 milliárd dollár bevételt söpört össze, mely idén 56 százalékkal növekedett. A részvények értéke 0,57 dollárról 1,09 dollárra nőtt. A számok jobbak lettek, mint amire az elemzők számítottak – ők a negyedéves bevételt 6,92 milliárd dollárra, a részvények árát pedig 0,97 dollárra becsülték.

A telefonon megjelenített hirdetések a teljes bevételek 84 százalékát teszik ki – ez a szám 2015-höz képest 84 százalékkal növekedet – ezzel együtt pedig a Facebookot a mobiltelefonon használók száma is: naponta 1,09 milliárd ember használja okostelefonjáról a Facebookot, havonta minimum egyszer pedig 1,66 milliárd – ez 22, illetve 20 százalék növekedést jelez.

A jelek szerint a Facebook jól járt az AdBlocker ellenei harcból, ugyanis a desktop platformon elhelyezett hirdetések megtekintése 18 százalékkal nőtt, mely kiemelkedő szám az utóbb időszakban megfigyeltekhez képest. A hirdetések ára 6 százalékkal növekedett, a benyomások száma pedig 50 százalékkal – ez többek között annak is köszönhető, hogy már az Instagramon is megjelentek a hirdetések.

Ettől függetlenül nem minden olyan rózsás – a részvényeseket figyelmeztették arra, hogy a jövőben készüljenek rá, hogy lassulni fog a bevételek növekedése, mivel a social media óriás egyszerűen fogy ki a hirdetési felületekből – többek között ezért is logikus ötlet a hirdetések bevezetése a csoportokban.

A Facebookon ezen felül nőtt a videók megtekintése is – amire a social media platform az utóbbi időkben kiemelt figyelmet fektet – erről legutóbb a Prisma-koppintásnál írtunk, de érdemes ránézni a Facebook Live kampányára is. A videós tartalmak erősítése Zuckerberg elmondása szerint a jövőben is kiemelt stratégiai elem lesz. A Facebook CEO-ja higgadt örömmel fogadta a negyedéves beszámolót és elárulta, hogy már a következő 10 év stratégiai tervén dolgoznak.

Forrás: Adweek