Napjainkban a Facebook-féle Messenger az egyik legnépszerűbb üzenetküldő szolgáltatás, ami időnként a Google igyekszik megszorongatni forradalminak kikiáltott, de aztán elhaló kezdeményezésekkel, illetve vannak olyan öreg rókák, mint például a Yahoo Messenger, ami ugyan sokáig húzta, de a tavaly felszámolt AIM, és a 2013-ban megszűnt Windows Live Messenger után hamarosan csak egy újabb szolgáltatás lesz, amire csupán emlékezni lehet.

A Yahoo nagyjából egy hónap múlva, egész pontosan július 17-én húzza le végleg a rolót, és onnantól kezdve nem lesz lehetőség bejelentkezni a Yahoo Messengerbe – jó hír ugyanakkor, hogy a cég nem dobja azonnal a kukába a rendszert, hiszen a felhasználóknak még lesz fél évük, hogy lementsék az adatbázisokból az üzeneteiket.

A Yahoo üzenetküldőjének egyelőre nincs utódja, ugyanakkor a vállalat kísérletezik egy új megoldással, ami a Squirrel névre hallgató, meghívásos alapon működő üzenetküldő. Ebből ugyan még csak béta verzió létezik, de már bárki kérhet hozzá meghívót, ráadásul a szolgáltatás elérhető Androidra és iOS-re is.

Forrás: TechCrunch