Sok-sok évi kritika és botrány után a Twitter végre bevezeti új funkcióját, mely megvédi felhasználóit a gyűlöletbeszédtől és zaklatástól.

A Twitter-felhasználók eddig is könnyedén letilthattak más felhasználókat, ám ez korántsem volt elég a megfelelő védelemhez. Ám mostantól a felhasználók beállíthatják, hogy milyen szavak, kifejezések, sőt, párbeszédek ne jelenenjenek meg feedjükben. A funkció a napokban kerül bevezetésre.

A jelek szerint a Twitter végre komolyan vette az őt ért igen kemény kritikákat azzal kapcsolatban, hogy semmilyen védelmet nem biztosít felhasználóinak. Az utóbbi hetekben és főleg napokban az igencsak heves érzelmeket felkorbácsoló elnökválasztás miatt pedig rengeteg magánember, de híresség is kénytelen volt elhagyni a Twittert. Nyáron Leslie Jones színésznő nagy botrányok közepette hagyta el a social media platformot az őt ért tömeges rasszista és szexista megjegyzések miatt, melyek ellen semmilyen szinten nem tudott védekezni.

A Twitteren terjedő gyűlölet jól látszott egy Emmy Rossum színésznőt érő támadáson, ami azért érte mert nyíltan támadta Trump politikáját.twitter-emmy-rossum

A Twitter blogjában ismerte el, hogy az utóbbi években valóban felerősödött az internetes zaklatás, ami ártott a Twitter közösségének is és itt az ideje közösen védekezni a bántó szavak és fenyegetések ellen.

A social media platformnak eddig is volt védekező mechanizmusa a rassztsa, szexista, vallást, nemi orientációt támadó posztok ellen, ám ez nem igazán volt sikeres. Ahogy a felhasználók jelentése sem volt más, mint utólagos tűzoltás.

A Twitter elmondása szerint tisztában van azzal, hogy nem fognak egyik napról a másikra eltűnni a hasonló tartalmak az oldalról, de reményeik szerint a helyzet rövid távon javulni fog.

Forrás: Adweek