Az USA-ban már jó ideje lehetett élő közvetítéseket indítani az Instagramról, most viszont már az egész világon elindulhat az őrület.

Az Instagram ma jelentette be felhasználóinak, hogy a következő hetekben már a világ minden pontján elérhetővé teszi az Instagram Live-ot. Ez pedig olyan jól sikerült, hogy Magyarországon máris használható a funkció, melyről indulásakor itt írtunk bővebben:

Jönnek az élő videók az Instagramra!

Élő videót a bal felső sarokban lévő kamera ikonra kattintva tudunk indítani. A kamera bekapcsolódása után balra kell húznunk a képernyőt a felvétel kezdéséhez. További információk a Live videók kezeléséről itt!

A videók a közvetítés után – a Facebookkal szemben – többé nem érhetők el.

Mellesleg a Live azóta néhány frissítést is kapott:

Az Instagram nem pihen – Itt van újabb két fontos frissítés

Hogy mit jelenthet az Instagram Live világkörüli elterjedése? Lehet, hogy a Snapchat halálát? A Facebook az Instragram Stories elindításával már óriási balegyenest adott a sárga szellemnek, hiszen mára a Stories felhasználóinak száma elérte a Snapchat felhasználóinak számát. Ráadásul az Instagram eme szolgáltatásával több olyan fontos piacon is beelőzte az egyelőre inkább csak USA-ban hódító Snapchatet, ahol a képmegosztó már rég megjelent, míg a Snapchat eddig inkább csak szárnyait próbálgatta. Egy új, jelentős és forradalmi funkció pedig ismét nagy megrázkódtatás lehet.

Az Instagram Stories fergeteges sikeréről szóló cikkünket itt olvashatod:

Nagyot dob az Instagram a Stories újdonságaival

A live videók a marketing szempontjából sem lehetnek elhanyagolhatók. A Facebooknál például már Magyarországon a Penny Market és az IKEA is élt már többször is az élő közvetítés lehetőségével.

És ha már itt vagyunk, nézzük meg a Facebook Live legutóbbi frissítéseit is.

Újdonságok a Facebook Live-nál

Kép: Tech Times