Bár a legutóbbi Facebook vs AdBlock Plus háborúban úgy nézett ki, hogy a hirdetéseket elrejtő alkalmazás mindent megtesz azért, hogy a a social media-óriás hirdetéseit is elrejtse, úgy néz ki, egyelőre mindez nem elég.

facebook-adblock-plus

A legutóbbi összetűzésnél az AdBlock Plus nagy büszkén két nap alatt kifejlesztette új frissítését a Facebook frissítése után (mely nem csak az AdBlock ellehetetlenítéséről szólt, hanem a hirdetések jobbá tételéről is) és büszkén hirdette, hogy közössége jobb a Facebook géniuszainál.

Nos, úgy néz ki ez meglepő módon nem mindenképpen igaz. A Facebook utoljára egy hónapja akadályozta meg az AdBlock munkáját, a social media platformon pedig azóta is zavartalanul futnak a hirdetések. Az Adblock szerint a közösségi média óriás egyszerűen olyan gyorsan dolgozik, hogy saját fejlesztői csapatuk nem tud elég jó tempóban filtereket kidolgozni.

A AdBlock Plust birtokló Eyeo managere, Ben Williams szerint a cégnek mélyebbre kell ásnia és drasztikusabb lépéseket tenni annak érdekében, hogy harca a Facebook ellen eredményesebb legyek. A nyilatkozat szerint az AdBlock jelenleg időt kér felhasználóitól, hiszen a szoftver meváltoztatása sok időbe telik, ráadásul nagyon óvatosan is kell ejárniuk – ám elmondása szerint közel járnak a megoldáshoz, hogy kihúzzák a Facebook lába alól a talajt.

Közben persze az ABP sem kezd annyira nem undorodni a hirdetésektől. Az Accaptable Ads Platformmal átengedni a biztonsági beállításoknak megfelelp hirdetéseket 90 millió felhasználója számára, cserébe a bevételek 6 százalékáért. Nehéz erre mit mondani, nem?

Forrás: TechCrunch