Nem könnyű bevadulni az egérrel. Vagy legalábbis nem volt az a Do Not Touch előtt, amely egy interaktív zenei videó a Kilo by Light Light-tól – írja a Fastcodesign.com.

Amikor betöltöd az oldalt, ezernyi kurzor üdvözöl. Mit csinálnak? Az oldal rögzíti a kurzorod mozgását, amíg a dalt hallgatod, így ezek a mutatók azoknak a szellemei, akik már itt jártak és akik társadul szegődnek a dal alatt megtett utazásodon.

1672375-inline-do-not-touch-2

Azt gondolnád, hogy 10 másodperc után már meg is lehet unni az egészet, de a változó kihívásoknak köszönhetően ez nincs így. A videó egy játékká válik, amely arra kér, hogy kövesd a zöld sávok labirintusát, hogy a kurzorok tömege aztán megformálja egy bokszoló sziluettjét. Közben aztán látni fogod, hogy nem mindenki az előírt ösvényt választotta, egészen nyilvánvaló és éles eltéréseket lehet tapasztalni azok részéről, akik szabad gondolkodóként ragaszkodtak ahhoz, hogy nem követik a tömeget.

(Csak várjatok, míg el nem értek a „do not touch the model”, azaz „ne érj a modellhez” epizódhoz!).

Természetesen, mivel néhány óra alatt több, mint 13 ezer ember vett részt a játékban, a népszerűsége miatt majdnem összeomlott a rendszer. Ezek után már nehezebb követni a zöld pontokat, amiket gyakorlatilag alig lehet látni, mivel az elődeid fehér egérmutatóinak tömege maga alá temette mindet.

1672375-inline-do-not-touch-1

A legtöbb ember számára ez bosszantó, de úgy is nézhetjük, hogy különös módon javította az élményt. Mint résztvevő többé már nem a gép kéréseire reagálsz, hanem a tömeg szeszélyeire. Ahogyan egy jó koncerten, ahova sokkal több vonz be, mint az előadók a színpadon. Részese vagy egy kollektív élménynek, ezrek családjának, akikkel korábban még sosem találkoztál és többet soha nem is fogsz.

És ahogyan a kedvenc bandád esetében, csak idő kérdése, hogy mindenki tudomást szerezzen róluk. Amikor ez a videó útjára indult, még csak nagyjából 10 kurzor volt látható…

Itt próbálhatjátok ki!