Az otthoni munka, meetingek vagy akár az oktatásra adott válaszként a Messengerben is lehet akár 50 fős, zárt, videós chatszobát létrehozni. Még Messenger-fiók sem kell hozzá. 

A Facebook azt mondta, hogy a járvány alatt jelentősen megnőtt a videóhívások száma, leginkább azokon a területeken, ahol igazán berobbant a járvány. A Messenger és a WhatsApp videóhívásainak száma megduplázódott, de a Facebook Live és Instagram Live videók száma is jelentősen megnőtt. Erre jött válaszként a Messenger Rooms, ami több más új funkció bevezetésével azt a célt szolgálja, hogy megkönnyítse a videózást. 

A Messenger Rooms szobái a Messengerből és a Facebookról is létrehozhatók. Nem kell mindenkit külön meghívni, bárki becsatlakozhat, akivel a linket megosztjuk. Ebben eléggé hasonlít a Zoomra, ahova szintén csatlakozhatnak azok is, akik nem regisztráltak a szolgáltatásba. Aki használja a Messenger applikációt, az azon keresztül is tud csatlakozni. 

Mikor létrehozunk egy szobát, ki lehet választani, ki láthatja és ki csatlakozhat hozzá, sőt természetesen el is lehet távolítani embereket, ha rosszul viselkednek, és be is lehet zárni a szobát, ha nem szeretnénk, hogy bárki más is be tudjon lépni. 

A Messenger Rooms néhány országban már ezen a héten elérhető lesz, a világ többi részében pedig a következő hetekben fogják aktiválni.