Négyperces videós randikon segít társat találni a Facebook új alkalmazása a Sparked. Az alkalmazás azt ígéri, hogy kedves emberekkel lehet videón keresztül randizni, a regisztrációhoz elég egy Facebook-profil, és nem kell jobbra vagy balra húzogatni más profilokat, és nincsenek végeláthatatlan üzenetváltások, ráadásul az egész ingyenes. 

Azt nem tudni, hogy egy alkalom során hány videorandit szerveznek az algoritmusok, de ha mindkét fél jól érezte magát a rövid kis beszélgetésen, akkor szerveznek egy második randit is, ami már tíz percig tart. Ha ez után is szimpatikusak egymásnak, akkor elérhetőséget cserélhetnek, hogy hosszabban is értekezhessenek. 

Az alkalmazás azt írja, hogy az egész középpontjában a kedvesség áll, a felhasználóknak le is kell írni, hogy szerintük mi teszi őket kedves randipartnerré. Egyelőre még az sem világos, hogyan válogat a rendszer, és  vannak-e konkrét randi események, vagy csak szimplán azzal sorsolnak össze valakit, aki ugyanakkor online. Mindenesetre ez már a Facebook második randis próbálkozása, a Facebook dating applikáció egyébként nálunk is elérhető. 

Forrás: The Verge