A Facebook arról nyilatkozott, hogy elkezdi tesztelni az automatikusan induló videókat a felhasználók hírfolyamában. Ám a legtöbb márkának, hirdetőnek és üzletnek várnia kell, hogy a videóik megkapják ugyanezt a kezelést – írja a MarketingLand.

A teszt az első szakaszban a mobil eszközökön zajlik majd a következő néhány hétben. A videók automatikusan elindulnak majd, ahogyan a felhasználó végiggörget a hírfolyamon – de hang nélkül. Ha rákattintanak, bekapcsolják a hangot és a videó teljes képernyős nézetre vált.

consumer-video-test-screenshot-techcrunch

Azok a linkek, amelyek YouTube vagy más Facebookon kívüli videós forrásra mutatnak és amelyek jelenleg beágyazva jelennek meg a hírfolyamban, nem lesznek automatikusan lejátszhatók. A funkció csak azon videóknál működik, amelyeket közvetlenül a Facebookra töltenek fel vagy olyan alkalmazásokon keresztül, mint az Instagram, illetve azok esetében, amelyek elmentik a videó egy példányát a profilodon – olvashatjuk a TechCrunch cikkében.

A hirdetők videói azonban nem képezik részét ennek a tesztnek, legalábbis egyelőre.

„Először csak limitáltan lesz elérhető a funkció egyének, zenészek és együttesek által posztolt videók esetében” – írta a Facebooknál dolgozó Kelly Myers. „Azért teszünk így, mert biztosak akarunk lenni benne, hogy a lehető legjobb élményt alkotjuk meg. Idővel folytatjuk majd annak felderítését is, hogy a jövőben miként hozhatjuk ezt el az üzleteknek is.”

Itt a Facebook hivatalos videója, amelyben bemutatják, hogyan fognak működni az automatikus lejátszásra beállított videók: