A közösségi média és a mobil eszközök az utóbbi években mindenütt megjelentek és az üzleti világra való hatásuk monumentális. Könnyebb kapcsolatba lépnünk egymással, de ezek profitorientált kihasználása és a kapcsolatok értékesítéssé formálása okozhat fejtörést a vállalkozásoknak – írja a Business2Community.com.

A technológia következő hullámának segítenie kell abban, hogy az üzletek jobban megértsék ezeket a kapcsolatokat és alkalmazni tudják ezt az új betekintést az értékesítéssel foglalkozó szakemberek tevékenysége során. Ezen új technológia egy részét azoknak a szolgáltatásoknak és applikációiknak a keveréke adhatja, amelyek segítenek az üzletembereknek a jelentőségteljes kapcsolatok kialakításában és ápolásában.

Itt egy rövid videós infografika, amely illusztrálja az ezekben a nagyszerű kapcsolatokban rejlő potenciált. A videó Dave Lerner szavaival zárul, aki a Columbia University vállalkozási részlegét vezeti:

„A tőke mellett a meleg fogadtatás szó szerint a legfontosabb valuta az üzletben. Munkát szerez, partnerséget alakít ki, segít az embereknek anyagi forrásokat gyűjteni és gyakran rendkívül pozitív változásokat hozhat az emberek és az üzletek életében. Ha meggondolatlanul jön létre, az szó szerint romboló hatású lehet.”

Ti mit gondoltok? Hogyan használják ki az üzletek a technológiát, amely a közösségi média és a mobil kapcsolatainak bázisán született meg?