Új módszert talált ki az Instagram arra, hogy kiszűrje a botokat, ez pedig a videós szelfi. Néhány fiókot úgy próbál azonosítani, hogy megkérik a felhasználót, hogy különböző szögekből videózza le az arcát. 

A közösségi hálózat régóta küzd a botfiókokkal, amelyek spameket hagyhatnak, zaklathatnak embereket, vagy mesterségesen növelhetik a kedvelések vagy követők számát. Az XDA Developers szerint a vállalat tavaly elkezdte a funkció tesztelését, de technikai problémákba ütközött. A közelmúltban több felhasználó arról számolt be, hogy felkérték őket, hogy készítsenek egy videós szelfit meglévő fiókjuk ellenőrzése érdekében. Többen osztottak meg képernyőfotót  a folyamatról, ami úgy néz ki, hogy el kell indítani a videózást az előlapi kamerával, és az arcot minden szögből rögzíteni kell. 

Az Instagram azt álltja, hogy nem használ arcfelismerést, csak azt nézi meg, hogy valóban ember áll-e a fiók mögött, és olyan oldalak számíthatnak ilyen ellenőrzésre, akik nagyon rövid idő alatt nagyon sok oldalt bekövetnek, de hogy ez pontosan milyen számot jelent, azt nem részletezték. 

Forrás: The Verge