Valószínűleg nem az Instagramról gondolja azt az ember, hogy melegágya a COVID-19 járvánnyal kapcsolatos álhíreknek, mindenesetre a Twitter és a Facebook után ők is felveszik a harcot a megtévesztő bejegyzések ellen, de a fő cél az, hogy a hatalmas követő bázisnak megfelelő tájékoztatást nyújtsanak. 

Hamarosan üzenetek jelennek majd meg a feedek tetején, amikben arra hívják fel a figyelmet, mit tud tenni az egyén a vírusmegelőzéssel kapcsolatban (a rendszeres kézmosáson és azon kívül, hogy otthon marad) illetve hogy hol talál releváns és megbízható információkat. Az üzenetek az Egészségügyi Világszervezet (WHO), illetve a helyi egészségügyi hatóságok információira fogják irányítani a felhasználókat.

Ezzel együtt korlátozzák a vírussal kapcsolatos kiterjesztett valóság élményeket, és csak akkor teszik elérhetővé, ha azok az illetékes egészségügyi hatóságokkal közösen készültek, azaz feltételezhetően tiltják az olyan tartalmakat mint például a kamerás vírus detektor, de engedik az olyat, ami a kézmosás hosszára és alaposságára hívja fel a figyelmet. Az intézkedés célja, hogy csökkenjen a megtévesztő tartalom, és ne adjanak helyet az ízetlen tréfáknak sem. 

Forrás: Techcrunch