Mi is írtunk róla, hogy az Instagram Titkosítása annyira kiborította az embereket, hogy petíciót indítottak a tiktokosodás ellen, és ebbe még az egyik legnagyobb követőbázissal rendelkező Kyle Jenner celeb is beszállt. Ezután mind az Instagram vezetői, mind Mark Zuckerberg kiállt a változás mellett, mondván, akárhogy háborog a nép, azt ők véghez viszik. Nos, úgy tűnik mégsem.

Adam Mosseri, az Instagram vezetője most egy interjújában kifejtette, hogy az Instagram valójában egy lépést visszamegy az ajánlott tartalommal kapcsolatban, valamint a teljes képernyős, TikTok-szerű megtekintési élménnyel kapcsolatos kísérletét is szünetelteti.

„ Az új feed-kialakítás miatt az emberek csalódottak, és a használati adatok sem jók. Tehát úgy gondolom, hogy egy nagy lépést hátra kell mennünk, újra kell terveznünk, és ki kell találnunk, hogyan akarunk továbblépni.”

Úgy tűnik, hogy Mosseri elsősorban a teljes képernyős IG feed-formátumra összpontosít, amely szerinte a következő néhány hétben teljesen megszűnik, de a mesterséges intelligencia ajánlásaiban a vezető azt is megjegyzi, hogy rosszul tették, és újra kell értékelni.

Tehát arra számíthatunk, hogy ismét kevesebb ajánlott bejegyzést fogunk látni az Instagramon, ami Kardashianék győzelme is egyben, és újabb megerősítést jelent a közösségi platformokra gyakorolt ​​befolyásuknak a hatalmas közönségelérésük alapján.

Forrás: Social Media Today