A Google imádja a gyors weboldalakat és a PageSpeed Insights nevű eszköze már hosszú ideje segít a honlapok lehetséges sebesség problémáinak azonosításában. Ez az eszköz ugyanakkor mindig is a Google fejlesztői oldalának relatíve homályos terében létezett, ezért hogy kicsit nagyobb nyilvánosságot kapjon, a Google most integrálta Analytics szolgáltatásába. A felhasználók egy új „Webhelysebesség” jelentést találhatnak a Tartalom menüpont alatt – írja a TechCrunch.

Tekintve, hogy a Google Analytics már eddig is követte egy honlap minden oldalának betöltési idejét, a PageSpeed Insights és az Analytics kombinálása egy új dimenziót ad az eredeti jelentésekhez. A PageSpeed pontszám helyett már pontosan láthatod azt is, hogy az eredményed miként befolyásolja a betöltési időket a weboldaladon.

page_speed_report_analytics

Sajnos azonban az integráció nem olyan mély, mintha a PageSpeed jelentés közvetlenül az Analyticsben futna. Bár a Google Analytics megmutatja neked a PageSpeed pontszámodat minden egyes oldal esetében és a javaslatokat a fejlesztésükhöz, továbbra is futtatnod kell a jelentést az eredeti Insights oldalon, hogy megkapd a valódi eredményeket és tanácsokat.

A javaslatok egyértelműen a legfontosabb részét adják ennek a projektnek. A legtöbb oldal esetében a Google valószínűleg azt fogja javasolni, hogy használd agresszívebben a böngésző gyorsítótárát, szüntesd meg a blokkoló JavaScriptet és optimalizáld vagy tömörítsd a képeket.