Az idei év egyik legmeghatározóbb trendje, hogy a nagy techcégek felismerték a szolgáltatásaikban rejlő veszélyeket, és egyre másra igyekeznek olyan funkciókat építeni a különböző platformokba, amik megmutatják, vagy akár figyelmeztetnek is arra, ha túl sok időt töltünk például egy alkalmazás használatával. A YouTube már előrukkolt ilyen funkcióval, az Instagramnál is készül, a Google az Android következő verziójába építi be, az Apple-nek is lesz hasonló megoldása az iOS 12-ben, és persze a Facebook sem maradhat ki ebből a sorból.

Az erre utaló jeleket ezúttal is Jane Manchun Wong fedezte fel, méghozzá a Facebook androidos alkalmazásának kódjában, amiben már felbukkant a Your Time on Facebook névre keresztelt új funkció. A lehetőség ráadásul pont az adja, amire a neve is utal: megmutatja, hogy pontosan hány percet töltött a felhasználó az alkalmazáson belül, illetve átlagos értéket is számol a korábbi adatokból.

Your Time on Facebook – Forrás: Jane Manchun Wong / Twitter

És ez még nem minden, hiszen akárcsak a YouTube vagy az Instagram esetében, az adatok figyelése mellett arra is lesz lehetőség, hogy figyelmeztetést állítsunk be – meghatározhatjuk, hogy egy adott nap mennyi időt engedélyezünk magunknak, és ha elérjük ezt a keretet, akkor a közösségi oldal jelezni fogja számunkra, hogy itt az ideje valami mással foglalkozni.

Forrás: TechCrunch