A YouTube két népszerű funkciót kombinált a még jobb felhasználói élmény érdekében. A 360°-os videók mostantól élőben is elérhetők.

A videómegosztó portálon a 360°-os tartalmak 2015 márciusában, azaz bő egy évvel ezelőtt debütáltak. Ezek érdekessége, hogy nem csak egy perspektívából lehet megtekinteni a videót, hanem a felhasználó körbe nézhet benne, sőt, ha virtuális valóság kiegészítője van, akkor úgy élheti át az egészet, mintha a helyszínen venne részt az eseményen.

Fontos újdonság továbbá a térbeli audio hangzás támogatása. Ez az összes 360°-os videónál fontos, ezzel a mozgásnak megfelelően változik a hang, pont úgy, ahogyan ez a valóságban is történik. A YouTube-on máris elérhető egy válogatás, amelyen olyan 360°-os videókat lehet megtekinteni, amelyeknél már az új audio élmény várja a felhasználókat.

A Google a VideoStich és The Big Ears vállalatokkal dolgozik együtt, hogy szoftverjeik kompatibilisek legyenek az élő 360°-os videókkal, valamint térbeli audio hangzással YouTube-on. Ezzel több készítő számára lesz profi eszköz a tartalmak elkészítésére, publikálására. A kiemelt csatornák hamarosan a YouTube Space helyszíneken is élvezhetik a két új funkció adta lehetőségeket.

Forrás: YouTube blog