Akárcsak a Blogger, a YouTube is át fog váltani Google+ kommentekre, de ez nem lesz opcionális. Máris arra kérik a felhasználókat, hogy kössék össze csatornáikat a Google+- szal – írja a Googlesystem.blogspot.hu.

„Amikor a YouTube-on zajló beszélgetésekről van szó, a friss nem feltétlenül jelenti a relevánsat. Ezért a hozzászólások hamarosan olyan beszélgetésekké válnak, amelyek számítanak neked. A következő hónapokban azoknak az embereknek a kommentjei, akik számodra fontosak, ott fognak megjelenni, ahol láthatod azokat, míg az új eszközök segítik majd a videótartalmakat készítőket, hogy moderálják a beszélgetéseket a szívesen és a nem szívesen fogadott hangok között. Ettől a héttől kezdve az új YouTube hozzászólásokat a Google+ segítségével fogod látni a csatornád ’discussion’ tabján. Ez a frissítés minden kommentet elér majd az összes videó esetében még az év során, s közben még több ismerős arcot hozunk el neked YouTube-on, akikkel kapcsolatba léphetsz.” – írja a YouTube blogja.

Itt egy screenshot, amely megmutatja, hogyan néz majd ki az új komment felület:

youtube-google-plus-comments

A YouTube hozzászólások ritkán éleslátóak és hasznosak. Sok a spam, a trollkodás és a gyűlöletbeszéd. A névtelenségről a Google+ profilokra történő váltás javíthatja a kommentek minőségét.

„A posztokat a videót létrehozó listájának tetején fogod látni, valamint a népszerű személyeket, az elkötelezett beszélgetéseket a videóról és a Google+ köreidben szereplő embereket. Kiválaszthatod, hogy mindenki lássa YouTube-on és Google+-on a beszélgetést, amelyet indítasz, vagy csak a köreidben lévők, esetleg csak a legjobb barátod. Akár a Gmailben, könnyen tudod követni a beszélgetés menetét. Új eszközeid vannak, amelyek segítségével felülvizsgálhatod a hozzászólást posztolás előtt, blokkolhatsz bizonyos szavakat vagy időt spórolhatsz meg azzal, hogy bizonyos rajongók kommentjeit automatikusan engedélyezed. Ezek segíthetnek abban, hogy kevesebb időt tölts moderálással és többet a videók megosztásával, valamint a rajongókkal való kapcsolattartással.”

A Blogger kommentjeinek rendszerében a Google+ ez idáig kiábrándító teljesítményt nyújtott. A Google nem ajánl fel hozzászólás moderálási eszközöket a Blooger felületén és nem végez jó munkát a spamek szűrésében és a kommentek rangsorolásában sem. Sok itt a zaj, ráadásul a Google még azok listáját is megjeleníti, akik +1-gyelték a posztot.