A YouTube egy új eszközt indított útnak a kommentek kezeléséhez: a videókat készítők egy központi felületen nézhetik át az összes hozzászólást, amit a videóik kaptak – írja a TechCrunch.

Amikor a YouTube bejelentette a nagy port kavaró váltást a Google+ kommentekkel kapcsolatban, számos új eszközt is adott ezeknek a hozzászólásoknak a kezelésére. Ezzel együtt azonban már nem voltak moderálhatóak a YouTube beérkező üzenetei között, hanem elmozdították azokat az értesítésekhez.

google_youtube_comments_manager

A YouTube felhasználók nem voltak egészen boldogok ezzel a lépéssel, így a cég ma bejelentette az új felületet, ahol áttekinthetik a hozzászólásokat, reagálhatnak azokra és moderálhatják is a kommenteket, s mindezt egy helyen. Ez a változás lényegében visszahozza a régi YouTube „inboxot”.

Ezt az oldalt használva a videók készítői gyorsan végigolvashatják a hozzászólásokat, eltávolíthatják a kellemetleneket, megjelölhetik a spameket és „lájkolhatják” a nekik tetszőeket. Az új felület több részre oszlik: publikált, függő és spamnek jelölt kommentekre (megjegyzésekre).

Ezen változások egyike sem jelent majd nagy különbséget azoknak, akik egyszerűen csak utálják az új YouTube kommentelési rendszert, de mégis csak valamilyen könnyebbséget biztosít majd azoknak, akik videókat publikálnak az oldalon.