„Nincs kidobva a Youtube-ról Paul Logan” – mondta Susan Wojcicki a Youtube vezérigazgatója, akit a Code Media konferencián kérdeztek az elhíresült esettel kapcsolatban.

„Az felhasználóknak szabályokat kell követniük a platformon. Bár úgy gondolom, hogy az ízlés igen szubjektív fogalom” – folytatta érvelését a cég vezérigazgatója.

Íme a teljes interjú:

A Youtube másik vezetője is Paul Logan mellett érvelt

Paul Logan egyébként csak átmeneti tiltást kapott a Youtube-on, miután egy olyan kifogásolható videót tett közzé, amelyen egy holttest volt látható. A vállalat egyik másik vezetője úgy nyilatkozott, hogy a Youtube tisztában van azzal, hogy döntései emberek karrierjét befolyásolhatja negatívan, hiszen nyilvánvaló, hogy Paul Logan tartalmainak felfüggesztése több száz ember megélhetésére van befolyással.

„Minél több olyan tartalomgyártót szeretnénk keresni, akik a legtöbbet tudják kihozni a Youtube-ból, de a videóknak morális és jogi értelemben is kifogásolhatatlannak kell lenniük, különben büntetésre számíthatnak” – zárta gondolatmenetét Robert Kyncl, a Youtube üzletágvezetője.

A Youtube-ról már korábban is írtunk, olvasd el ezeket is:

Forrás: Influencerupdate