Ha létezik okostelefonos alkalmazás, ami nélkül manapság már elképzelhetetlen az élet, akkor az mindenképpen a Google Maps, ami már régen nem csupán egy szimpla térképszolgáltatás, hanem egy tényleg nélkülözhetetlen társ, ami akkor is kisegít minket, ha külföldön akarunk eligazodni, ha Budapesten tömegközlekedünk vagy ha éppen autóval indulunk hosszabb útra.

A Google folyamatosan csiszolgatja az applikációt, a legfrissebb fejlesztésekről pedig az idei I/O fejlesztői konferencián rántották le a leplet, ráadásul olyanokról, amiktől tényleg leesik az ember álla: a Google Maps a közeljövőben kiterjesztett valóság-támogatást kap, aminek hála még a mostaninál is egyszerűbben tájékozódhatunk a számunkra ismeretlen helyeken.

A jövőt és a videojátékokat idéző fejlesztéseknek hála hamarosan elég lesz a mobilunk kameráját az előttünk lévő utcára irányítani, mire az augmented reality technológiának hála a telefonunk kijelzőn a valósághoz igazított színes nyilak jelennek meg, amik félreérthetetlenül megmutatják, hogy merre kell haladnunk a korábban megjelölt célunk eléréséhez.

És ez még nem minden, hiszen a Google még egy olyan virtuális, állat képében megjelenő társat is kifejlesztett, aki lényegében idegenvezetőként képes elvezetni az applikáció felhasználóját a kiválasztott címhez. A fenti videón mindez megcsodálható működés közben, ugyanakkor azzal kapcsolatban még semmit nem árult el a vállalat, hogy a zseniális új funkciók mikor lesznek elérhetők a nagyközönség számára.

Forrás: Business Insider