Az olykor kissé fagyos Facebook-Google kapcsolat talán kicsit olvadni látszik, köszönhetően a Google Glass Project-nek, amiért Zuckerberg egész egyszerűen odáig van. A Forbes írásáról az allfacebook.com számolt be. 

A Forbes magazin cikke szerint a Google Glass szerdai bevezetésére tartott eseményen Zuckerberg és a Google társalapítója, Sergey Brin folytatott magasröptű eszmecserét a különleges szemüvegről.

Zuckerberg saját beszédét követően ment oda Brin-hez, hogy kifejezze lelkesedését az új szemüveg iránt. „Alig várom, hogy legyen nekem is!” – mondta Zuckerberg, mire Brin természetesen a sajátját kínálta oda felpróbálásra. Zuckerberg, miután hangvezérléssel próbálta utasítani a szemüveget, természetesen azonnal kérdésekkel kezdte bombázni Brint:

“Hogy lehet viselni ezt a szemüveget anélkül, hogy cikinek nézzünk benne? Hogy lehet használni anélkül, hogy megszakítanánk a szemkontaktust? Egy helyiségen belül is ugyanolyan jól használható, mint odakinn a szabadban?”

Zuckerberg arról is faggatta Brint, hogy lehetséges-e a szemüveggel az adatátvitel anélkül, hogy a Google szerverei érintve lennének, erre a válasz a Forbes szerint természetesen „nem” volt. Az eszmecsere végén Zuckerberg elintézte, hogy legyen neki is sajátja a Google Glass-ból, majd a beszélgetést így zárták le:

Brin: “Nem vagyok közösségi média szakértő.”

Zuckerberg: “Nem vagyok szemüvegszakértő.”

A Forbes cikkéből az is kiderült, hogy a Facebook máris összeállított egy három mérnökből álló csapatot (akik közül egy korábban a Google-nél állt alkalmazásban), hogy a Google Glass és a Facebook kooperációjára épülő alkalmazásokat kezdjék el kidolgozni.

Te milyen típusú applikációkat tudsz elképzelni a Google Glass projektben?