Cho Ju-bin egy olyan hálózatot vezetett, aminek a fő tevékenységi köre, hogy nőket és fiatal lányokat zsaroltak meg, hogy azok szexuális tartalmú videókat készítsenek, a videókat aztán fizetős chatszobákban vetítették le. 

Az iratok szerint legalább 10 ezer vendége volt az ilyen chatszobáknak, volt olyan, aki több mint ezer dollárt (azaz több mint 300 ezer forintot) fizetett, hogy ilyen videókat nézhessen. Legalább 74 nő esett áldozatul a hálózatnak, közülük 16 kiskorú volt a felvételek készítése idején. 

A bántalmazó videókat az ügyfelek fizetős Telegram chatekben nézhették. Az eset tömeges felháborodást váltott ki az országban, 5 millióan írták alá azt a beadványt, amiben arra kérték a rendőrséget, hogy ne maradhasson meg az elkövető anonimitása, és nevezzék meg, kihez köthető minden idők legnagyobb koreai online szexbotránya.  

Cho Ju-bin elnézést kért az érintettektől, és megköszönte a rendőrségnek, hogy bilincs került egy olyan megátalkodott gonosz kezére, mint ő. A rendőrség összesen 124 gyanúsítottat vett őrizetbe, közülük öten kaptak 5-15 év közötti letöltendő börtönbüntetést. 

Forrás: BBC