Ha nem fizet 6000 dolláros bírságot két youtuber, akkor akár a csatornájukat is elveszthetik. MxR és Potastic Panda csatornáján mémekre, mozielőzetesekre vagy más feltöltők tartalmaira reagálnak, de most négy videó miatt szerzői jogi vitába keveredtek. 

A csatorna készítői négy figyelmeztetést és egy 6000 dolláros számlát kaptak a Jukin médiától, amire ha nem reagálnak, akkor valószínűleg elvesztik a 840 ezer feliratkozóval rendelkező csatornájukat. Azt állítják hogy ők mindig nagyon komolyan utánajárnak a jogok kérdésének, de sokszor ez nem olyan egyszerű, és belefutnak egy-egy tisztázatlan kérdésbe. 

A Jukin szerint pont ez a baj, hogy annak ellenére is feltöltik a tartalmakat, hogy nem tisztázták, hogy kit illetnek meg a jogok, majd pénzt keresnek az olyan videókból, amikhez semmi közük. 

Ha egy csatorna megsérti a Youtube alapelveit, például, hogy nem jogtiszta tartalmakat tölt fel, akkor figyelmeztetést kap, három figyelmeztetés után pedig akár meg is szűnhet. Itt ez egészült most ki a 6000 dolláros számlával.

Forrás: BBC