A YouTube bejelentette, hogy az „Add Yours” matricát, amely korábban csak korlátozott számú felhasználó számára volt elérhető, mostantól mindenki számára elérhetővé teszi a Shorts videók készítésekor. Ez a funkció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy interaktív kihívásokat és trendeket indítsanak el, így ösztönözve a közösségi részvételt és a kreativitást a platformon.

Az „Add Yours” matrica lényegében egy felhívás a cselekvésre, amely arra ösztönzi a nézőket, hogy saját Shorts videókat készítsenek egy adott témában vagy kihívásban. Ez a funkció különösen népszerűvé vált a TikTokon, és most a YouTube is igyekszik kihasználni ezt a trendet a Shorts platformján.

A YouTube szerint az „Add Yours” matrica bevezetése a Shortsra a felhasználói visszajelzésekre adott válasz, és a cél az, hogy még több lehetőséget biztosítsanak a kreatív kifejezésre és a közösségi interakcióra. A vállalat azt reméli, hogy ez a funkció segít abban, hogy a Shorts még vonzóbbá váljon a felhasználók számára, és hogy még több eredeti tartalom szülessen a platformon.

Az „Add Yours” matrica használata egyszerű. A felhasználóknak csak ki kell választaniuk a matricát a Shorts szerkesztőben, majd meg kell adniuk a kihívás vagy a téma részleteit. A nézők ezután láthatják a felhívást, és saját Shorts videókat készíthetnek, amelyeket hozzáadhatnak a lánchoz.

Forrás: Social Media Today