A YouTube egy új „Mentés” gombbal kísérletezik a Shorts videókhoz, hogy megkönnyítse a felhasználók számára a kedvenc rövid klipjeikhez való visszatérést az alkalmazásban. Ennek érdekében a „Nem tetszik” gombot eltávolítják a Shorts fő felületéről.

Ez a változás jelentős hatással lehet a Shorts videók visszajelzési folyamatára és a Shorts hírfolyam finomhangolására. A YouTube Shorts algoritmusa azonban számos tényezőn alapul, beleértve a nézési időt és az elköteleződést, így valószínűleg a gyors görgetés alapján is kikövetkeztethető, ha egy felhasználó nem kedvel egy klipet.

Ez arra utalhat, hogy a Shorts nézői nem használják annyira aktívan a nem tetszik opciót, mint a tetsziket. A két lehetőség közötti különbségnek elég jelentősnek kell lennie ahhoz, hogy a YouTube fontolóra vegye a nem tetszik gomb eltávolítását az előtérben lévő kijelzőről.

A hárompontos menüben már van egy „Nem érdekel” opció a Shorts lejátszón. Tehát mostantól a „Nem tetszik” és a „Nem érdekel” gombok közül is lehet választani.

Egyelőre ez csak egy kísérlet, így lehet, hogy nem lesz belőle semmi, de érdemes megjegyezni a funkcionális és viselkedési trendek szempontjából. A YouTube azt mondja, hogy ezt a kísérletet „kis számú néző számára vezeti be mobileszközökön”.

Forrás: Socail Media Today