A YouTube számos új frissítést jelentett be a felhasználói visszajelzések alapján. Ezek apróbb változtatások, amik célja a felhasználói élmény javítása.

A legfontosabbak:

  • Fokozatos lejátszási sebesség: A YouTube még több beállítási lehetőséget kínál a lejátszási sebességhez. Ez azt jelenti, hogy 0,5 másodperces lépésekben lehet növelni vagy csökkenteni a sebességet. Ez hasznos lehet azoknak, akik podcastokat hallgatnak dupla sebességgel, vagy azoknak, akik videók bizonyos részeit szeretnék alaposabban megvizsgálni.
  • Fejlettebb böngészés fekvő módban: A YouTube megkönnyíti a böngészést fekvő módban a jobb válaszidővel, nagyobb miniatűrökkel és nagyobb szövegmegjelenítéssel. A fekvő mód különösen népszerű a játék streamerek körében.
  • Frissített minilejátszó: A minilejátszót is frissítették, megkönnyítve a videók közötti böngészést nézés közben. A minilejátszó mérete és helyzete is szabadon állítható.
  • Közös lejátszási listák: A YouTube lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy közös lejátszási listákat hozzanak létre barátaikkal és családtagjaikkal. Meghívhatnak másokat egy speciális linken vagy QR-kóddal keresztül.
  • Lejátszási lista borítóképek és szavazás: A lejátszási listákhoz egyéni borítóképeket lehet hozzáadni, és lehetőség van szavazni a videókra a listákon.
  • Alvásidőzítő: Az új alvásidőzítővel automatikusan leállíthatók a videók egy bizonyos idő elteltével.
  • Eredményjelvények: A YouTube új jelvényeket vezet be, amelyek a YouTube-specifikus mérföldköveket ünneplik, például az alkotó csatornájának első fizetős tagjai vagy a kvízek helyes kitöltése.

A YouTube számos vizuális fejlesztést is bevezet az alkalmazásban, valamint javítja a YouTube TV élményt, beleértve a Shorts felhasználói felületének frissítését is. Ezek a változások a YouTube éves frissítésének részét képezik. A legtöbb újítás már tesztelés alatt állt (különösen a Premium előfizetők számára).

Forrás: Social Media Today