Mi is írtunk arról nem olyan rég, hogy mennyire népszerűek az átverős videók a youtuberek körében, de Stokes-ikrek eléggé túllőttek a célon. A bankrablós csínyüknek köszönhetően egy mit sem sejtő Uber-sofőr nézett farkasszemet valódi rendőrök fegyverével, és a bíróság sem találta jó mókának a dolgot. 

A Stokes-testvéreknek 6 millió követője van a Youtube-on, az átverés részeként úgy tettek még 2019-ben, mintha bankrablók lennének, akik Uberrel szeretnének menekülni. Maszkot, fekete ruhát viseltek, és volt náluk két táska is, bankjegyekkel. Járókelők azt hitték valódi bankrablásról van szó, és túszul ejtik a sofőrt, ezért értesítették a rendőrséget. A rendőrség pedig nagy erőkkel érkezett a helyszínre, és fegyvert fogtak a támadókra. 

Az ügyész szerint ez a kis átverés súlyos sérülésekkel vagy hallálal is végződhetett volna. Egy bankrablás nagyon  komoly rendőri fellépéssel jár, a szolgálatot teljesítő rendőrök pedig ilyenkor a saját életük kockáztatása árán azon vannak, hogy minél hamarabb a helyszínre érjenek, és segítsenek. A két fiú cselekedete felelőtlen volt, és kockáztatták az Uber-söfőr, a rendőrök és saját életüket is a nézettség érdekében. 

A közösségi oldalakon népszerűek az ilyen videók, amikben gyakran fegyvernek látszó tárgyak is előkerülnek. A rendőrök már többször kérték, hogy ne hívják őket kamu bűnesetekhez, de az után sem csillapodott a mókázós kedv, hogy Február 20-án lelőtték a 20 éves Timothy Wilkset, aki szintén egy ilyen átverős rablásban vett részt. 

A bíróság az ikreket egy év próbaidőre, és közösségi munkára ítélte. 

Forrás: BBC