Noha az Egyesült Királyságban jelenleg nincs olyan kereskedelmi tilalom, mint az Egyesült Államokban, a briteket arra kérik, hogy fontolják meg, jó ötlet-e az alkalmazás használata. A brit külügyi bizottság elnöke arra figyelmeztetett, hogy „naivak vagyunk” az alkalmazás által jelentett fenyegetést illetően.

Alicia Kearns, egy konzervatív képviselő azt mondta, hogy a videómegosztó platform telepítése után a felhasználók személyes adatai „ellenséges” fenyegetéseknek lettek kitéve – különösen a kínai kormány által.

A TikTok, amely a pekingi székhelyű ByteDance tulajdonában van, tagadta, hogy ilyen információkat valaha is átadnának. Kearns azonban vasárnap a Sky News Sophy Ridge című műsorában így nyilatkozott: „Nem éri meg, hogy ez a sebezhetőség a telefonján legyen. Arra a kérdésre, hogy az alkalmazást használók töröljék-e azt, így válaszolt: „Nem kérdés”.

A TikTok következetesen elutasította ezeket a dolgokat. A cég szóvivője elmondta a Sky Newsnak: „A TikTokot emberek milliói élvezik szerte az Egyesült Királyságban, és szeretnénk egyértelművé tenni, hogy ránk bízhatják adataikat. Az idei évtől kezdve olyan lépéseket teszünk, mint például az Egyesült Királyság felhasználói adatainak tárolása írországi adatközpontunkban, hogy tovább csökkentjük az alkalmazottak hozzáférését az adatokhoz, és minimalizáljuk az Európán kívüli adatáramlást.

Azt is hozzátették, hogy számos alkalommal írtak Kearnsnek, hogy biztosítsák, minden tény és információ rendelkezésére álljon, és remélik, hogy a közeljövőben konstruktív együttműködést folytathatnak vele ezekben a fontos kérdésekben.

A Tiktokot egyre jobban támadják. Az Egyesült Államokban ismét a betiltása került szóba, de úgy tűnik, az Egyesült Királyság is ezen az úton jár. Az EU egyelőre vizsgálódik csak.

Forrás: Sky