Azt írják, hogy a jövőben arányosabb legyen, lépéseket tesznek a Facebook büntetési rendszerének frissítésére, méghozzá azért, hogy az hatékonyabb és igazságosabb legyen. Ezzel a frissítéssel továbbra is biztonságban tudják tartani alkalmazásukat, miközben lehetővé tesszik az emberek számára, hogy kifejezzék magukat.

Az új rendszerben arra fognak összpontosítani, hogy segítsék az embereket megérteni, miért távolították el a tartalmukat. Erről tesztek során bebizonyosodott, hogy hatékonyabban akadályozza meg az újbóli jogsértést, mintsem korlátozza a közzétételi lehetőségüket. 

Azt írják, hogy

„továbbra is fiókkorlátozásokat alkalmazunk a folyamatosan szabálysértőkkel szemben, általában a hetedik szabálysértéstől kezdve, miután elegendő figyelmeztetést és magyarázatot adtunk annak megértéséhez, hogy miért távolítottuk el a tartalmát.”

Indokolt esetben korlátozni fogják az embereket abban is, hogy alacsonyabb küszöbértékeken csoportos bejegyzéseket tegyenek közzé. Súlyosabb jogsértések esetén: terrorizmust, gyermekkizsákmányolást, embercsempészetet, öngyilkosságra irányuló promóciót, szexuális kizsákmányolást, nem gyógyászati ​​szerek árusítását vagy veszélyes személyek és szervezetek reklámozását tartalmazó tartalom közzététele esetén továbbra is alkalmazzák az azonnali következményeket, azaz a teljes tiltást.

Azt is írják, hogy az alkalmazásaikat használó emberek túlnyomó többsége jó szándékú. Viszont ezek közül néhányan „Facebook-börtönbe” kerültek anélkül, hogy megértették volna, mit csináltak rosszul, vagy hogy hatással volt-e rájuk egy tartalomszabályozási hiba. 

Elemzésük szerint az alacsony számú figyelmeztetést kapott felhasználók közel 80%-a a következő 60 napban nem sérti meg újra irányelveinket. Ez azt jelenti, hogy a legtöbb ember jól reagál egy figyelmeztetésre és magyarázatra, mivel nem akarja megsérteni irányelveiket. Ugyanakkor néhány ember eltökélt szándéka, hogy irányelveiktől függetlenül sértő tartalmat tegyen közzé. 

„Elemzésünk azt mutatja, hogy a hetedik figyelmeztetésnél szigorúbb szankciók alkalmazása hatékonyabb módja annak, hogy a jó szándékú embereknek a szükséges útmutatást adjuk, miközben eltávolítjuk a rossz szereplőket.”

Amellett, hogy hatékonyabbak, méltányosabbak lesznek ezek a változtatások azokkal az emberekkel szemben, akiket a régi rendszerük aránytalanul nagy büntetéssel sulytott, különösen akkor, ha helytelen moderálási döntést hoztak vagy kihagyták a kontextust. 

A Meta erre olyan példát hozott, hogy valaki tréfásan közzétette, „Úton vagyok, hogy elraboljam”, nem tudva, hogy ez a kijelentés sértheti az erőszakra és az uszításra vonatkozó irányelveinket, holott valójában arról volt szó, hogy egy barátot elvisznek vacsorázni, miután annak durva napja volt. 

Korábbi rendszerük gyorsan hosszú büntetéseket adott, például 30 napos letiltást. Ezek a hosszú blokkok frusztrálóak voltak a jó szándékú emberek számára, akik hibáztak, és nem sokat segítettek nekik abban, hogy megértsék a Facebook irányelveit. A blokkok megnehezítették számukra a szabálysértési trendek észlelését, és néha azt a hatást is eredményezték, hogy a rossz szereplők tovább maradhatnak a webhelyen. 

„Új rendszerünk, amely csökkenti a korlátozási időszakok számát, lehetővé teszi számunkra, hogy rövidebb idő alatt észleljük a tartós szabálysértőket, ami gyorsabb és hatásosabb lépésekhez vezet”

– írják.