Bejelentette a Facebook, hogy napokon belül helyreállítja a hírszolgáltatást Ausztráliában, mert megállapodott a kormánnyal. 

Úgy tudni, hogy az ausztrál kormány továbbra is kitart az eredeti terve mellett arról, hogy az előállított tartalmakért fizessen a techóriás a médiavállalatoknak, de mindkét fél engedett a törvényjavaslat néhány pontjában. 

“Elégedetten vesszük tudomásul, hogy az ausztrál kormány hajlandó több olyan ponton módosítani a tervezetet, amik nekünk fontosak. Továbbra is mi dönthetjük majd el, hogy hír-e, ami felkerül a Facebookra, így nem köteleznek bennünket automatikusan arra, hogy magyarázkodjunk” – írta közleményében a Facebook, és azt is hozzátették, hogy a megállapodás lehetővé teszi, hogy támogassanak általuk választott kiadókat, beleértve a kisebb, helyi médiavállalkozásokat is. 

Egyelőre nem tudni, hogy pontosan mennyit fizet majd a Facebook, milyen cégeknek, és minden híroldal vagy csak néhány kiválasztott kap pénzt. Egyébként van erre egy bejáratott modellje a cégnek, a Facebook News tab az Egyesült Államokban és Angliában elérhető, de Ausztráliában nem.