A Google  szolgáltatásait naponta több mint egymilliárd ember keresi fel annak érdekében, hogy válaszokat találjon kérdéseire vagy új dolgot  fedezzen fel. A járvány időszakában minden eddiginél többen fordultak a technológiához, hogy segítséget kapjanak a tanuláshoz és az oktatáshoz. A Google pedig új közleményében is állítja, hogy elkötelezett abban, hogy fejlesztéseivel hozzájáruljon a minél hatékonyabb információszerzéshez, a tanulás támogatása a cég tevékenységének középpontjában áll – legyen szó akár a keresőszolgáltatásról, a YouTube-ról,  vagy a Google Tanteremről. Ennek jegyében a vállalat több mint 50 újabb, az online oktatás hatékonyságát növelő fejlesztést vezet be alkalmazásaiban.

A Google for Education célja, hogy a Google szolgáltatásainak legjavát tegye elérhetővé a kifejezetten az oktatást segítő alkalmazásokban. A pandémia alatt megnövekedett igény felgyorsította azt a törekvést, hogy a vállalat még több segítséget adjon a rendelkezésére álló technológia révén. A cég tanulási és oktatási csapata azon dolgozik, hogy a kíváncsiságot ösztönözve, a Google termékeivel segítse az embereket a tudás megszerzésében.

A múlt évben az oktatói közösség kreativitása és rugalmassága inspirálta a Google-t,  ahogyan kitartóan,  mindvégig diákjaikra öszpontosítottak, ezt szeretnék még hatékonyabbá tenni.

Hatékonyabb koordináció a vezetőknek:

  • A G Suite for Education következő verziója, a Google Workspace for Education a korábbinál több választási és ellenőrzési lehetőséget kínál.
  • Új eszközök érkeznek a Google Tanterembe, beleértve a fejlett elemzéseket, amelyek segítenek az adminisztrátoroknak jobban megérteni a felhasználási szokásokat,  valamint támogatják az órarend szinkronizálását, hogy ezzel is időt takarítsanak meg számukra.
  • A Google Meet új funkciói nagyobb láthatóságot és ellenőrzési lehetőséget biztosítanak az oktatók számára, többek között arra vonatkozóan, hogy szabályozhassák, kik csatlakozhatnak iskolájuk videohívásaihoz.
  • Azoknak az iskoláknak, amelyek meg akarják érteni a tanulói igényeket és támogatják a digitális és a személyes tanulást is, a Google Cloud Student Success Services számos lehetőséget kínál.

Oktatók támogatása:

  • A Google Tanterem  ebben az évben érkező kiegészítői lehetővé teszik a tanároknak, hogy kedvenc külső eszközeiket közvetlenül integrálják a Google Tanterembe. Emellett egyszerűbben követhetik majd tanulóik munkáját, hogy jobban megértsék, a hallgatók hogyan kapcsolódnak be az órákba, és láthassák, hogy ki marad le.
  • A tanárok a Google Meet új funkciójával jobban tudják ellenőrizni virtuális tantermeiket, lehetőséget kapnak többek között az online órák minden résztvevő számára történő egyidejű befejezésére, illetve a résztvevők gyors,  egyidejű elnémítására.
  • Képernyőrögzítő eszköz kerül közvetlenül a Chrome OS-be, így a tanárok és a diákok valós időben rögzíthetik az oktatást az osztályteremben és otthon.  

Eszköz minden tanulónak:

  • Az év folyamán új funkciók bevezetése teszi lehetővé majd a papíron készített feladatok képeinek feltöltését, ahogy a Classroom Android alkalmazás offline módban történő használatát is, hogy a diákok le tudják tölteni feladataikat és megoldani őket, anélkül, hogy egy állandó online kapcsolatra volna szükségük.
  • A Google Meet hangulatjel-reakció funkcióval bővül idén, könnyű és nem zavaró módokat kínálva a hallgatók bevonására. A Google Meet  emellett alacsony sávszélességgel is jobban fog működni, így a gyengébb interneteléréssel rendelkező diákok is tudják azt használni.

A bejelentett fejlesztéseken túl a  Google elkötelezi magát szakértők és felhasználók bevonása és  visszajelzései alapján, a folyamatos fejlődés mellett.