Varga Judit igazságügyi miniszter a Facebook oldalán írt arról, hogy szerinte Twitter és a Facebook is korlátozza a keresztény, konzervatív, jobboldali  véleményeket. Varga szerint a közösségi oldalak a “shadow ban” módszert alkalmazva titokban, politikai céllal korlátozzák a felhasználói profil elérését és láthatóságát, amiről a felhasználók nem is tudnak – mindezt a Twitter vezérigazgatójáról kiszivárgott hangfelvételek alapján állítja, ahol Jack Dorsey Donald Trump kitiltásának a hátteréről mesél a dolgozóinak, és amiben azt mondja, hogy ez a lépés többről szól annál, mint hogy töröltek egy felhasználói-fiókot.

Varga Judit a bejegyzését úgy folytatja, hogy bár az Igazságügyi Minisztérium a Digitális Szabadság Bizottság munkájával járul hozzá az uniós szabályozáshoz a globális tech cégekkel szemben. A rendszerszintű visszaélések miatt viszont elképzelhető, hogy hamarabb is lépniük kell.

“Ezért összehívtam a Digitális Szabadság Bizottság rendkívüli ülését (és a héten egyeztetek a Gazdasági Versenyhivatal elnökével a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok szankcionálási lehetőségeiről)” – írja a közösségi oldalán. 

https://www.facebook.com/VargaJuditMinisterofJustice/photos/a.2025259724159640/4049403285078597/