A Facebook nemrég jelentette be, hogy ha valaki tovább akarja használni a cég tulajdonában lévő Whatsappot, akkor kötelezően meg kell osztania az adatait a Facebookkal is. Ez gyakorlatilag az egész világot érinti, kivéve az Európai Uniót, ahol olyan szigorú az adatkezelési törvény, hogy nem tudja ezt meglépni a Facebook.

Mindenhol máshol viszont igen, és ugyan még nem jött el az az idő, amikor meg kell az adatot osztani, mégis tízmilliók lépnek le a csevegőprogramtól. Ez amúgy igazából meg sem kottyanhatna a Whatsappnak, hiszen milliárdok használják az alkalmazást, de azért mégsem örülhetnek a tömeges elvándorlásnak.

Az menekülés pedig olyan nagy, hogy konkurens csevegőprogramok váltak elérhetetlenné, annyian akarnak regisztrálni rájuk. A nagy Facebook-ellenes Elon Musk ugye csak annyit tett ki Twitterre, hogy „használj Signalt”, az oldal pedig ezzel a lendülettel le is fagyot, és ugyan bővítenek folyamatosan, mégsem érték még utol magukat. Hasonlóan leterhelték a Telegram szervereit is. Mindkét üzenetküldő híres egyébként az erős titkosításukról, így érhető, hogy ide vándorolnak az emberek.

A Facebook a bajt észlelve egyébként elhalasztotta a kötelező adatmegosztást, de az elvándorlás ettől még nem lassult, pláne, hogy le nem is tettek róla.

Forrás: Android Central