Elég nagyot szigorított szabályozásán az Instagram, a jövőben ugyanis felnőttek többet nem írhatnak rá olyan tinédzserekre a platformon, akik nem követik őket. A cél természetesen a fiatal felhasználók védelme, akik a jövőben szintén kapnak figyelmeztető üzenetet, ha ők írnak rá olyan felnőtre, akik korábban gyanúsan viselkedtek az Instagramon. 

Az új szabályozáshoz kapcsolódóan a fiatal felhasználók jelenthetik, illetve le is tilthatják a rájuk író felnőtt felhasználókat, valamint figyelmezteti is őket a platform, hogy nem kötelező válaszolniuk olyan embereknek, akinek nem akarnak, ezen kívül óvatosan osszanak meg tartalmakat olyan emberekkel, akit nem ismernek. Az új szabályozás értelmében az Instagram figyelmeztetést küld a gyanús emberekkel kapcsolatba lépő felhasználóknak.

Azt nem hozták nyilvánosságra, hogy pontosan milyen kritériumai lesznek a gyanús viselkedésnek, de az ide tartozik majd, ha valaki felnőttként nagy számban kezd el követni vagy üzengetni 18 évnél fiatalabb felhasználóknak.

Az Instagram közölte, hogy a változtatások pár, egyelőre meg nem nevezett országban még márciusban életbe lépnek, de természetesen hamarosan globálisan is elérhetővé válnak.