Az Instagram hamarosan új funkcióval szolgálhat azon felhasználók számára, akik saját teret szeretnének maguknak és a közeli barátaiknak, és ez teljesen eltérne a jelenlegi nyilvános/privát profiltól.

A funkció neve Flipside, és néhány felhasználó számára már elérhető amolyan tesztként. A Flipside a szokásos Instagram-profiltól teljesen eltérő alternatív profilként működik. A Flipside segítségével csak meghatározott számú emberrel oszthatják meg történeteiket és bejegyzéseiket a közeli barátok listája funkción keresztül.

A Flipside-ot már egy ideje fejlesztik, korábban Your Space néven futott, és először tavaly decemberben észleltek az alkalmazáskutatók. Most azonban néhány felhasználó hivatalosan is észrevette a funkciót az Instagram-fiókjában.

Ez egy alternatív fiók lenne, és amint Adam Mosseri, az Instagram vezetője a Threads-bejegyzésében rámutat, ez egy másik módja lenne annak, hogy a másodlagos fiókokon és a közeli barátokon kívül kisebb közönséget építsünk.

Akik már megkapták, azok a fiókjuk profil részében találkozhatnak vele, és ha rányomnak, akkor egy olyan felületre jutnak, ahol új teret kapnak, fotót, életrajzot, fotórácsot és még sok mást hozhatnak létre, de csak bizonyos számú személy számára, akiket az ismerőseinek listájáról rakhat át ide. A Flipside-on ugyanazok a közösségimédia-alkalmazás közösségi irányelvei érvényesek, mint meglévő Instagram-alkalmazásában.

Hogy mikor kerül bevezetésre, maga Mosseri sem tudja, és egyelőre nem nagyon látjuk a funkció lényegét (most is lehet kiválasztott embereknek posztolni), de ha bevezetik, biztosan megvilágosodunk.

Forrás: Android Police