Amint azt a 9to5Google észrevette, a Google Maps elkezdte címkézni a felhasználók által az éttermek listájára feltöltött ételek képeit, és a fényképeket menübejegyzésekkel párosítja az egyszerű azonosítás érdekében.

A címkék már sok étteremnél megtalálhatók, és úgy tűnik, automatikusan generálják őket. A funkció Google általi leírása szerint „Az ételinformációkat a Google-felhasználóktól és -vállalkozásoktól gyűjtik. A Google elemzi az összesített adatokat, de nem ellenőriz minden attribútumot.”

Amellett, hogy megjeleníti az étel nevét az étterem étlapján, ez a funkció időnként árinformációkat is tartalmaz, ha elérhető. Azt is megkísérli, hogy az élelmiszert hasznos információkkal jelölje meg, például, hogy vegetáriánus-e, vagy ha egy népszerű ételről van szó, amelyet a véleményekben többször is megemlítenek.

A kártya alján két gomb látható: Szerkesztési javaslat és Menü megtekintése. Az elsőre koppintva javasolhatja az étel nevének módosítását, helytelenként vagy nem megfelelőként jelölheti meg a nevet, vagy értesítheti a Google-t, hogy az ételt nem szolgálják fel ebben az étteremben. A Menü megtekintése elemre koppintva az étterem Menü lapjára jut a Google Térképen, de nem görgeti a listát, és nem emeli ki a tényleges menüelemet, így továbbra is át kell néznie az étel teljes leírását.

Bár a funkció még nem érhető el minden egyes étteremnél vagy ételfotónál, úgy tűnik, minden olyan eszközön megjelent, amelyeken a Google Térkép 11.112.0102-es verziója fut. A webes Google Térkép azonban még nem adta hozzá ezt a funkciót.

Forrás: Android Police