A SeoClarity kutatása szerint az amerikaiak 40 százaléka nem bízik a Facebookban és a TikTokban. A bizalmi versenyt a felmérés alapján a Google nyerte meg. 

A kutatás kérdése az volt, hogy melyik technológiai nagyvállalatban bíznak meg, a válasz pedig azért érdekes, hiszen ezeknek a vállalatoknak az egyik legfontosabb adukártya a kezükben a felhasználók bizalma. A megkérdezettek többsége viszont azt mondta, hogy szükség lenne valamilyen szabályozásra. 

A Lista élén a Google áll, őt követi az Amazon, a Microsoft és az Apple, a lista alján pedig a Facebook és a TikTok kullog. Az eredmények alapján a megkérdezettek 65,7 százaléka találja megbízhatónak a Google-t, öt emberből egy szerint a Google találatokban teljesen megbízhat.

Ennél is érdekesebb, hogy 61 százalék meg van arról győződve, hogy a Google orvosi kérdésekre feltett válaszait orvosok ellenőrizték. De a megkérdezettek fele azt is gondolja, hogy a weboldalak pontosan meg tudják határozni, hogy a keresési találatok hányadik helyén jelenjenek meg. 

Forrás: ZDnet