A Google Discover több helyen is megjelenik az operációs rendszerekben. Van, amikor beépített része az Androidnak, és jobbra húzással jelenik meg a főképernyőn, van amikor a Chrome része. A lényege, hogy a felhasználóknak releváns tartalmakat szolgáltat a felhasználói viselkedése alapján.

Itt, ha egy adott webhelyről származó tartalom zavar minket, akkor lehetőségünk van az adott forrásból származó cikkek letiltására. A Discover hírfolyam időnként a YouTube és a YouTube Shorts videókat is megjeleníti. Ha azonban nem szeretnénk tartalmat látni egy adott YouTube-csatornáról, akkor nem volt lehetőségünk a videók letiltására. Lehetőségünk volt arra, hogy teljesen letiltsuk a YouTube-videók megjelenését a hírfolyamban, de nem volt lehetőségünk leállítani egy adott csatorna videóit. Ez volt a Discover legkeresettebb funkciója.

A Google most frissítette az alkalmazást a „Ne jelenjen meg a [csatorna] tartalma a YouTube-on” opcióval, szóval a nagy kérés teljesült. Ha nem tetszik egy adott YouTube-csatorna tartalma, egyszerűen válassza ezt a lehetőséget, és a Discover leállítja a videók megjelenítését. Ezzel a beállítással az emberek pontosabban szabályozhatják hírcsatornájuk testreszabását. A Google fenntartotta azt a lehetőséget is, hogy a YouTube-videókat teljes egészében letiltsuk a hírfolyamban való megjelenéstől.

Az új funkció a Google alkalmazás legújabb verziójában érhető el.

Forrás: SamMobile