A Google azt fontolgatja, hogy díjat számít fel az új, prémium mesterséges intelligenciával hajtott keresési funkciókért a Financial Times riportja szerint. 

Ez magában foglalja az olyan lehetőségek megvizsgálását, mint például bizonyos MI-alapú keresési funkciók hozzáadása prémium előfizetéses szolgáltatásaihoz, amelyek a cég Gemini AI-asszisztensét kínálják a Gmailben és a Google Dokumentumokban – írja az újság. A Google ingyenes keresője így is maradna, a hirdetések pedig még az előfizetők számára sem tűnnének el.

A riporttal kapcsolatos kérdésre válaszolva a Google szóvivője azt mondta a TIME-nak, hogy nem dolgoznak a hirdetésmentes keresési élményen, és nem is fontolgatják azt.

„Ahogyan azt már sokszor megtettük, továbbra is új prémium képességeket és szolgáltatásokat fejlesztünk, hogy bővítsük előfizetési kínálatunkat a Google-ön. Jelenleg nincs bejelenteni valónk.”  

A Google 2023 márciusában mutatta be saját chatbotját Bard néven , amelyet Gemini névre keresztelt nem olyan régen, miközben bővítette a szolgáltatás kapacitását, és februárban előfizetést vezetett be a Google One szolgáltatásom belül is, ahol két terrabájtos tárhely mellé kapják a felhasználók  a Gemini fizető MI-jét.

Forrás: Time