A Search On a Google éves eseménye, ahol bemutatják mindazt, ami újdonság lesz a Keresésben és az olyan kapcsolódó termékekben, mint például a Lens multisearch és rengeteg új funkció a Térképhez. De még egy régi termék, például a Google Keresés is bizonyos fejlesztéseken esik át. Például a Google találatokat ad majd, még mielőtt befejeznénk a gépelést, valamint a Google Kereső sokkal inkább vizuális és videóalapú lesz.

Egy blogbejegyzésében a Google kifejti, hogy proaktívabbá kíván válni a keresésben, és azon dolgozik, hogy minél kevesebb szóval dobja ki a nekünk releváns találatokat. Sőt, akár már úgy, hogy nem is gépelünk be semmit. E cél felé az első lépés, hogy a Google Kereső még akkor is választ ad, ha szinte semmit nem gépeltünk be. 

A fenti animációban a Google azt mutatja, hogy gépelés közben rövid automatikus kiegészítési javaslatokat kapunk a beviteli mező alatt. Ha ezekre kattint, megjelenik egy kis kártya a lekérdezés részleteivel, valamint további információkkal.

Ha még nem tudjuk pontosan, mit szeretnénk megtalálni, a Google további keresési javaslatokat ad. Például utánanézhet, hogy mely helyeket érdemes meglátogatni nyaralni, így amikor elkezdi beírni a „legjobb mexikói városok” kifejezést, a Google különböző lehetőségekből fog választani. Automatikus kiegészítést kínál olyan kifejezésekkel, mint „családoknak”, „kivándorlóknak”, „látogatni”, „nyugdíjba vonulni” stb. Miután rányom ezekre, a városok gyűjteménye előzetes eredményekként jelenik meg, amelyek kifejezetten a kiválasztott javaslathoz vannak szabva. Ezután kiválaszthatja a városok bármelyikét, hogy elérje az adott hely Google-találatait. Bizonyos értelemben a Google kivágja azokat a szokásos webhelyeket, amelyek általában a „10 legjobb mexikói várost családok számára” tartalmazzák.

Ez azonban még nem minden. A Google bizonyos témák keresési eredményeinek megjelenítési módját is átalakítja. Példaként a mexikói Oaxaca városát használja. Az új keresés állítólag sokkal vizuálisabb és kontextuálisabb lesz, a Google történetszerűen görgethető képek és videók gyűjteményeit jeleníti meg a tetején, az időjáráshoz és az útvonalakhoz mutató parancsikonokat, valamint a Wikipédiából származó rövid információs kivonatokat.

Forrás: Android Police