Hamarosan közelednek a 2024-es európai parlamenti választások (2024. június 6-9.), a YouTube felvázolta legújabb intézkedéseit az esetleges félretájékoztatás ellen, és elmondta, hogyan biztosítaná a szavazók jól tájékozottak legyenek az urnákhoz indulva.

Például olyan új információs paneleket ad hozzá, amelyek az EU-ban élő felhasználókat a Google „hogyan szavazzanak” és „hogyan regisztráljanak” funkcióihoz irányítják.

Ahogy a fenti második képernyőképen is látható, a YouTube mostantól a jelöltekre vonatkozó hivatalos információk felé irányítja a nézőket, amikor a nevükkel keresnek, miközben emlékeztetőket is megjelenít arra vonatkozóan, hol és hogyan szavazzanak a kampány utolsó heteiben.

Továbbá a YouTube a hivatalos szolgáltatóktól származó élő eredményeket is megjeleníti a webhely és az alkalmazás főoldalán.

A YouTube emellett kiemeli az új mesterséges intelligencia közzétételi szabályait, amelyek segítenek kiemelni és elriasztani a mesterségesen gyártott tartalmakat.

Ezek az intézkedések együttesen hozzájárulnak a nagyobb átláthatósághoz, és tájékoztatják a YouTube-felhasználókat a választási időszakban. A nem tisztességes szereplők azonban megpróbálják majd befolyásolni az embereket, különösen az MI használatának növekedése várható idén.

Forrás: Social Media Today