A YouTube új tesztet indított a podcastok feltöltésére és kezelésére a YouTube Studio alkalmazásban.

A YouTube azt mondja, hogy annak érdekében, hogy az alkotók könnyebben terjeszthessék podcastjaikat a YouTube-on, egy kísérleti lehetőséget indítanak, amely lehetővé teszi podcast létrehozását vagy egy meglévő lejátszási lista podcastként történő beállítását a Studióban.

A kísérletben részt vevők podcastot tölthetnek fel a YouTube Studio „Létrehozás” elemében. Ezenkívül az összes podcastot megtekintheti az új Podcastok lap „Tartalom” menüjében.

Ezen túlmenően a YouTube új podcast-elemzést is tesztel, amely podcast-specifikus teljesítményértékelést nyújt, megkönnyítve a podcast-tartalom mérését a videófeltöltésektől elkülönítve.

A YouTube fokozatosan több podcast-eszközt fejleszt ki, ahogy igazodik a növekvő hanghasználathoz. A YouTube Music immár több mint 77 millió fizető előfizetővel rendelkezik , és bár a vizuális elemek továbbra is központi szerepet töltenek be a platform szélesebb kínálatában, egyértelműen jelentős az érdeklődés a csak audio tartalmak iránt is, ahogy ugye ezt a Spotify-nál is látjuk, akik kifejezetten rámentek a podcastrekre 100 millió dollárokat költve egyes podcasterekre.

Forrás: Social Media Today