Lehet, hogy nagy megtekintést lehet elérni a TikTok legújabb kihívásával, de a legtöbb ember a kommentekben elítéli a gyerekdobálós kihívást. Egyre több olyan videó terjed, amiben a szülők vagy idősebb testvér fog a kezében egy csecsemőtől alig idősebb gyereket, és Blueface Baby című dalára tátognak, majd a dal egy adott pontján egyszerűen kidobják a gyereket a képből. A gyerekek feltételezhetően valami puhára, például egy ágyra esnek, de nagyon sokan oda se pillantanak, hogy jól van-e a gyerek, hanem tovább folytatják a táncot. 

Maga a dal sem olyan, ami jó ha a kifejezetten fiatalok által használt közösségi oldalon terjed, ugyanis arról szól, hogyan beszél rá abortuszra egy férfi egy nőt. A rapper ennek ellenére viccesnek találja a videókat, többet az oldalán is megosztott, és arra bátorított mindenkit, hogy ragadja meg a hozzá legközelebb eső babát, és szálljon be a kihívásba. 

A videók alatti kommentek általában elítélik azt, ami történik. “Nagyon csalódott lettem volna, ha anyukám eldobott volna magától, hogy aztán az internetnek rázhassa a fenekét” – írja az egyik kommentelő, aki még elég visszafogottan fogalmazza meg, mi is a baj ezekkel a felvételekkel. Többen ugyanis a gyermekvédelmiseket emlegetik, szerintük ugyanis ez a kihívás egyértelműen bebizonyítja, kik azok, akik nem felelős szülők. 

Nem ez az első eset, hogy a közösségi oldalakon olyan kihívás terjed, mikor csecsemőkből vagy kisgyerekekből csinálnak hülyét a világ előtt a saját szüleik. Korábban egy olyan kihívás terjedt, mikor vízzel locsoltak le gyanútlan gyerekekeket a szüleik, többségük pedig sírásban tört ki ennek hatására.