A minap terjedt el a hír, hogy az Instagramról és a Tiktokról is letiltották Andrew Tate-et. Az egykori kickboxos Tate azzal vált hírhedté, hogy egyrészt 2016-ban kitették a Big Brotherből botrányos viselkedés emiatt, aztán elindított egy online piramisjátékot, most pedig azért kellett mennie, mert folyamatosan nőgyűlölő tartalmakat tett fel, nyíltan fel is vállalva a nézeteit.

Tate annyira népszerű volt, hogy az instás 4 milliós követője mellé úgy ért el sokmilliárdos nézettséget a Tiktokon, hogy azon fent sem volt, csak mások osztogatták a nézeteit. Ráadásul ez most még el sem múlt, még ha a Tiktok küzd is azzal, hogy tiltsa a hozzá kötődő dolgait.

Emiatt aggódnak most a tanárok. Kirsty Pole angoltanárnő a Twitteren futott most nagyot, miután felszólította oktatótársait, hogy legyenek tudatában ennek a Tate-dolognak és a „veszélyes, nőgyűlölő és homofób bántalmazásainak”, amikről a gyerekek egyre többet beszélnek. A Sky Newsnak nyilatkozva Pole azt mondta, hogy a tweetére adott válaszok „igazán megdöbbentőek” voltak, és hallott általános iskolai tanároktól, akik már 10 éves gyerekekkel beszéltek Tate káros nézeteiről.

Az elmúlt években a tanárok több képzést kaptak a védelemről és a radikalizálódásról, de Pole úgy véli, be kellene vezetni a nőgyűlöletről szóló képzést.

„Még nincs elég képzés a nőgyűlölettel kapcsolatba. Többre van szükség. Ezen határozottan még dolgoznunk kell” – mondta.

A kormány szóvivője a következőket mondta: „A kapcsolatokat, a szex- és egészségnevelést (RSHE) az iskolai tantervben kötelezővé tettük, és útmutatást adtunk ki az iskoláknak arra vonatkozóan, hogyan kell figyelni az olyan kérdésekre, mint a nőgyűlölet és a nemi sztereotípiák.

Tate egyébként most azzal védekezik, hogy amiket most felkaptak, azok még régről származnak, és azóta megváltozott, már egyáltalán nem nőgyülölő, sőt, még pénzt is adományozott egy olyan szervezetnek, ami a családon belüli erőszakot átélőket segíti. Szerinte a szenzációhajhász média az oka az egésznek, és sajnálja, hogy az Instagram meghajolt ezek előtt.

„Nem tudok mást, csak pozitívumot terjeszteni minden emberrel kapcsolatban, legyen az férfi vagy nő, és ez tükröződött minden közelmúltbeli üzenetemben és bejegyzésemben” – mondta Tate.

Kár hogy az ellenkezőjére túl sok bizonyíték van.

Forrás: Skynews