A Best Sports Betting Canada kiadott egy tanulmányt, amiben azt közölték, hogy a közösségi médiát használók száma világszerte 28 százalékkal fog növekedni 2027-re. A közösségi médiában eltöltött idő 32 százalékkal nőtt 2015 óta. A világ 70 százaléka fent lesz a közösségi médián.

2020 januárjában a közösségimédia-használati arány mindössze 50 százaléka volt a világszerte előre jelzett 3,9 milliárd felhasználónak. Ez a szám a következő négy évben nőtt hatalmasat, mivel a kevésbé fejlett digitális piacok felzárkóztak a világ más régióihoz. Egyébként Kelet-Ázsia vezet a mobilpiacon, és a mobil közösségi hálózatok elterjedtsége tekintetében a világ legjobb régiói közé tartozik.

2015 óta a közösségi médiában töltött idő átlagosan napi 111 percet jelent. Mindössze nyolc év alatt a közösségi médiában és az üzenetküldő alkalmazásokban eltöltött átlagos idő több mint fél órával nőtt, ami összesen napi 147 percet jelent. Ez nem meglepő, mivel az alapvető közösségi médiaalkalmazások listája jelentősen bővült ezalatt az idő alatt.

2019-ben tanulmányok kimutatták, hogy a latin-amerikai internetezők töltötték a legtöbb időt a közösségi médiában, összesen napi 3,2 órát.

2027-re várhatóan a világ 70 százaléka a közösségi médián lesz. Ez tíz emberből hetet jelent majd.

Jelenleg piacvezető a Facebook, ami az első közösségi hálózat volt, amely egymilliárd regisztrált fiókot adott át, és jelenleg körülbelül 2,7 milliárd havi aktív felhasználója van. Ma ez a legnépszerűbb közösségi média hálózat a világon.

2022-ben azonban a legtöbbet letöltött közösségi média app az Apple Store-ban a BeReal volt, egy új közösségi hálózati platform, amely valós, élő fényképeket oszt meg követőivel szerte a világon.