Ugye mindenki tudja, hogy Elon Musk megvásárolta a Twittert, jelenleg pedig a cég vezérigazgatója. Arról is volt már szó, hogy lemond, ha a twitterezők megszavazzák. Megszavazták. Nem mondott le. Most viszont már készül a poszt elhagyására, már ha lehet hinni neki ugye. 

A dubai világkormányzati csúcstalálkozón videókapcsolaton keresztül beszélt, és azt mondta, hogy „stabilizálnia kell a szervezetet”, és „biztosítania kell, hogy pénzügyileg egészséges helyen legyen”. Ezt követően valószínűleg talál valaki mást a cég irányítására – tette hozzá Musk.

Ahogy írtuk, nem ez az első alkalom, hogy magát a szólásszabadság abszolutizmusának kikiáltó Musk erről beszél, de most megvan a lehetséges idővonal. A Bloombergnek nyilatkozó források szerint a milliárdos aktívan keres valakit a Twitter vezérigazgatói posztjára, az átállás várhatóan az év végén fog megtörténni. Annál is inkább, mert Musk jelenlétének hiánya a Teslánál idegessé tesz néhány befektetőt az elektromos autókat gyártó cégben. Musk a maga részéről elmondta, hogy a Space X és a Tesla jelenleg kevesebb munkát igényel, mint három-öt évvel ezelőtt, de mégiscsak azok a fő projekjei.

Elon Musk az Egyesült Arab Emírségek kabinetügyminiszterével folytatott videóbeszélgetés során „fordított startupnak” nevezte a Twittert. A közösségi hálózatnak még sok munkára van szüksége, hogy „stabil pozícióba kerüljön”. Jelenleg heti hét napot dolgozik hat óra alvással, és „mindössze heti 80 órás munkaidőre” vágyik.

Forrás: GSM Arena