Legalábbis ezt állítja egy influenszer, aki szerint a csinos lányok több ezer fontos ajánlatokat kapnak. Tyne-Lexy Clarson azt állítja, hogy 19 éves volt, mikor először kapott egy olyan üzenetet, hogy 20 ezer fontot, majdnem 8 millió forintot kapna, ha italozna és együtt vacsorázna egy férfival. Aztán mikor a Love Island című sorozatban kétszer is szerepelt, már egy 50 ezer fontos, majdnem 20 millió forintos ajánlatot kapott, aminek fejében 5 éjszakát kellett volna Dubajban töltenie, és aláírni egy olyan titoktartási szerződést, aminek értelmében nem mondhatta volna el senkinek, hogy ott mit kellett volna csinálnia. Ő azt állítja, hogy visszautasította a lehetőséget, de szerinte sok olyan influenszer van, aki úgy érzi, hogy a követőinek a számát még több luxustermék és kiegészítők bemutatásával lehet növelni, és könnyen úgy érezhetik, hogy az ilyen ajánlatok elfogadása segít növelni a népszerűségüket. 

Egy másik influenszer azt állítja, hogy ő százezer fontnyi készpénzt, luxusruhákat, kiegészítőket és teljes ellátást kapott volna egy évig, ha egy dubaji férfi partnere lesz. Rosie Williams is azt állítja, hogy nem csábult el annak ellenére sem, hogy egy ilyen lehetőség tudja, hogy megváltoztatná az egész életét, de ő nem ilyen hírnévben gondolkozik. 

Képünk illusztráció

Az egyik olyan lány, aki viszont belement egy ilyen ajánlatba, azt mondja, hogy a prostitúció az, amikor két idegen megállapodik abban, hogy mennyit kell fizetni a szexért, itt viszont egy folyamatosan változó, de kapcsolatról van szó, ahol luxustáskák, hitelek kifizetése, közös utazások és bulik is a megállapodás részét képezhetik. Ennek ellenére azt mondja, úgy érzi tárgyiasították, de nem érzi magát prostituáltnak. 

Ezt állítja az Object nevű feminista csoport vezetője is, hogy ezek a nők tudatosan kerülik a prostitúció kifejezést, és inkább úgy gondolnak a kapcsolatra, hogy a férfi megad mindent, hogy influenszerként sikeresen tudjon tevékenykedni, pedig egyszer kizsákmányolásról van szó. Ügynökök szerint minél sikeresebb egy influenszer, annál valószínűbb, hogy kap ilyen megkereséseket.

A Facebook szerint, aki ilyen kizsákmányoló ajánlatokat küldözget, azokat jelenteni kell, és ők ebben az esetben meg tudják tenni a megfelelő lépéseket, ami a legtöbb esetben azt jelenti, hogy blokkolják a felhasználót, igaz nem kell túl sok idő, hogy másik névvel ugyanúgy folytassa ugyanezt a tevékenységet. 

Forrás: BBC