Adam Mosseri, az Instagram vezetője volt a vendége a Recode Media podcastjának, ahol természetesen szóba került a Wall Street Journal cikksorozata is. Mi is írtunk róla, hogy belső dokumentumok szerint a Facebook rengeteg olyan problémáról tudott, amit többször is felróttak már nekik, de ahelyett, hogy változtatott volna, megpróbált úgy tenni, mintha azok a gondok nem lennének. Például mintha nem lenne igaz, hogy az Instagram rengeteg fiatal lány és nő számára okoz testképzavart, vagy hogy van egy szűk kör, akiknek többet engednek az algoritmusok, de az is kiderült, hogy a cégnél tudtak arról, hogy csoportok drogkereskedelembe, emberkereskedelemre vagy etnikai erőszak szervezésére használják a platformot, mégsem tettek semmit. 

Mosseri most elmondta a véleményét a dologról, igaz ezzel valószínűleg nem igazán segített a közösségi oldal helyzetén. A közösségi médiát egy furcsa gondolatmenetben az autókhoz hasonlította, és elmondta, hogy bár sokan halnak meg autóbalesetben, mégis látja az emberiség, hogy az autó összességében többet segít, mint árt. A beszélgetőpartnere rávilágított, hogy azért az autógyártás és az autóvezetés is szigorú törvényekkel szabályozott dolog, amiket minden szereplőnek be kell tartani, és vannak szervezetek, akik ezeket be is tarthatják, mire Mosseri kifejtette, hogy bár üdvözölnének szabályozásokat a közösségi média területén is, de érdemes látni azt is, hogy gyakran a szabályozás csak rontana a helyzeten. 

Mosseri önigazolása meglehetősen felborzolta a kedélyeket, főleg amiatt, hogy nem ez volt az első eset, amikor a Facebook vezetői járulékos veszteségként tekintenek a saját felhasználóikra. 

Forrás: Mashable