A YouTube elindította legújabb generatív mesterségesintelligencia-funkciójának élő tesztelését, amelynek úgynevezett tartalominspiráló eszköze már elérhető néhány YouTube Studio-felhasználó számára.

A YouTube mondta:

Annak érdekében, hogy az alkotók könnyebben eldönthessék, mit álmodjanak meg és mit osztanak meg legközelebb, olyan eszközzel kísérletezünk, amely mesterséges intelligencia segítségével juttatja el az inspirációt.”

A YouTube egy ideje belsőleg kísérletezett a funkcióval. Az eszköz lényegében tartalmi mutatókat és megjegyzéseket biztosít a nézői trendek alapján, hogy segítsen ötleteket adni a következő kliphez.

Tehát mondjuk, mint a fenti példában, szeretne videót készíteni a portugáliai utazásról, ezt felteheti témának, és a rendszer kiemeli a kapcsolódó videókat, miközben mutatókat ad a tematikus tartalmakra, amelyeket létrehozhat, akár egy teljes, letölthető tartalomvázlatig.

A YouTube azt állítja, hogy ez a funkció már néhány olyan csatorna számára elérhető, amelyek angol nyelven tesznek közzé videókat, és hamarosan bővül a hozzáférés.

Forrás: Social Media Today