Mától a Facebook, Instagram, WhatsApp és Messenger felhasználói közvetlenül az egyes alkalmazások keresősávjában érhetik el a Meta következő szintű generatív MI-asszisztensét.

Amint az ebben a példában látható, amelyet Adam Mosseri, az Instagram vezetője tett közzé, most, amikor a Meta bármelyik fő alkalmazásában keres (azaz még nem a Threadsben), hozzáférhet a Meta generatív mesterséges intelligencia chat-motorjához, ahol képes lesz kérdéseket feltenni közvetlenül az alkalmazásban.

Mosseri:

“A Meta Llama 3-mal épített Meta MI a világ egyik vezető mesterséges intelligencia-asszisztense, amely már a telefonján, a zsebében is ingyenes. És egyre több funkcióval kezd globálissá válni. Használhatja a Meta MI-t a Facebookon, az Instagramon, a WhatsAppon és a Messengeren, hogy elvégezze a dolgokat, tanuljon, alkosson és kapcsolatba lépjen az ön számára fontos dolgokkal.”

Amint ebben a példában is látható, az Instagram chaten belüli új csevegési lehetőség használatával releváns információkat kereshet az interneten, így további kontextust ad a beszélgetésekhez.

Mi egyelőre nem látjuk amúgy ezt a funkciót, lehet még nem ért el hozzánk, vagy angol nyelvre van korlátozva, de amint hírünk lesz róla, azonnal szólunk.

Forrás: Social Media Today